Суд виніс ще один вирок російському опозиціонеру Навальному

Читать на русском
У суботу, 20 лютого, російському опозиціонеру Олексію Навальному суд Москви виніс вирок у ще одній справі.

У суботу, 20 лютого, російському опозиціонеру Олексію Навальному суд Москви виніс вирок у ще одній справі. Політика визнали винним у наклепі на ветерана Другої світової війни Гната Артеменка.

Про це повідомляють РИА Новости в суботу, 20 лютого.

«Навальний здійснив злочин, передбачений статтею 128.1 КК РФ (наклеп)», - заявила суддя московського району Південне Медведково Віра Акімова.

Вона зобов'язала Олексія Навального сплатити штраф у 850 тисяч рублів (близько 320 тисяч гривень - ред.) по даній справі.

«За сукупністю злочинів (із урахуванням вироку по Ів Роше - ред.) призначити Навальному Олексію Анатолійовичу покарання у вигляді 3 років 6 місяців позбавлення волі зі штрафом у розмірі 850 тисяч рублів», - оголосила суддя Віра Акімова.

Суд прийшов до висновку, що вина підсудного доведена показаннями самого ветерана, його онука, доглядальниці та сусідки, а також свідків, які випадково виявили в інтернеті коментарі блогера і повідомили про них до Слідчого комітету. Вирок також враховує результати експертизи лінгвіста, котра виступала на стороні обвинувачення.

Сам Навальний провину не визнав. Він заявив, що справу щодо нього порушено незаконно і це - політичне переслідування. Він додав, що його слова - це не факти, вони стосуються всіх, хто знявся в ролику і висловлюють його негативні ставлення.

Нагадаємо, 17 лютого Європейський суд з прав людини зажадав від РФ негайно звільнити опозиціонера Олексія Навального з-під варти.

Навальний був заарештований 18 січня після повернення з Німеччини. 2 лютого суд замінив йому умовне покарання на 3,5 року колонії загального режиму у справі Ів Роше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: