Байден закликав негайно звільнити Навального

Читать на русском
Президент Сполучених Штатів Джо Байден закликав російську владу негайно та безумовно звільнити ув’язненого опозиціонера Олексія Навального.
Фото з відкритих джерел

Президент Сполучених Штатів Джо Байден закликав російську владу негайно та безумовно звільнити ув’язненого опозиціонера Олексія Навального.

Про це 46-ий президент заявив під час виступу у Державному департаменту США, повідомляє «Голос Америки».

Вибори в США: якою буде зовнішня політика БайденаНова адміністрація США зосередиться на внутрішній політиці, а змін у зовнішній політиці варто очікувати після завершення пандемії, вважає експерт.

«Ув’язнення Олексія Навального за політичними мотивами і придушення свободи вираження думок і права на мирні зібрання викликають глибоке занепокоєння як у нас, так і у міжнародної спільноти», - підкреслив американський президент.

Він також закликав режим Путіна дотримуватися передбачених російською Конституцією правових норм.

«Пан Навальний, як і всі російські громадяни, має права, передбачені конституцією. Він був покараний за викриття корупції. Він повинен бути негайно і безумовно звільнений», - зазначив Байден.

Американський лідер додав, що він дав президенту Росії Володимиру Путіну зрозуміти, що США більше не будуть «прогинатись» перед агресивними діями Москви.

«Я дав зрозуміти президенту Путіну в манері, що дуже відрізняється від мого попередника, що минули ті дні, коли Сполучені Штати не опирались агресивним діям Росії, втручанню в наші вибори, кібератаки, отруєння своїх громадян. Ми без вагань збільшимо витрати для Росії і будемо захищати життєво важливі для нашого народу інтереси», – сказав очільник Білого дому.

Нагадаємо, 2 лютого московський суд відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 3,5 роки. Таке рішення спровокувало масштабні протести по всій Росії, під час яких силовики затримали більше тисячі демонстрантів.

Ув’язнення Навального вже засудили деякі світові лідери, а у Сенаті США анонсували нові санкції проти РФ через ситуацію із Навальним.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: