Аваков висловився проти легалізації в Україні короткостволу

Читать на русском
Міністр зазначив, що багато з прихильників легалізації зброї щиро обурюються, коли відбуваються якісь пов'язані з ним інциденти.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Міністерство внутрішніх справ України категорично проти легалізації в країні короткоствольної зброї, зокрема, пістолетів і револьверів. Такою зброєю повинні володіти тільки прихильники силових структур.

Про це заявив голова МВС Арсен Аваков в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

«А ви уявіть, що ми опинимося у світі, нашому перехідному, коли будь-який громадянин, незалежно від своєї особистої ситуації та психіки, матиме можливість володіти короткоствольною зброєю ... Я проти», - заявив Аваков.

Міністр зазначив, що багато з прихильників легалізації зброї щиро обурюються, коли відбуваються якісь пов'язані з ним інциденти.

Легалізація зброї: скільки в Україні вогнепалу та чому досі немає профільного законуДва законопроєкти щодо обігу цивільної зброї рекомендовані до розгляду в Раді. Пропонується запровадити Реєстр цивільної зброї та посилити покарання для порушників.

«Я за те, щоб людина мала можливість мати, якщо у неї все в порядку з головою, мисливську або спортивну зброю. Що стосується короткоствольної зброї, їм повинні володіти виключно працівники правоохоронних органів. Щонайменше, поки що», - резюмував він.

Нагадаємо, раніше в МВС і Нацполіції виступили проти легалізації обороту короткоствольної зброї - пістолетів. На їхню думку, це тільки призведе до зростання числа смертей.

Нещодавно всі підрозділи української поліції по контролю над оборотом зброї розформували через корупційної схеми. Особові справи всіх власників зброї перевірять на законність отримання дозволу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: