У «Слузі народу» вирішили вільно голосувати за збройовий закон

Читать на русском
Переважна більшість депутатів підтримує збройовий законопроєкт, хоча лунають і голоси проти. Законопроєкт отримав досить вагому підтримку серед фракції СН
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Парламентська фракція монобільшості «Слуга народу» дозволила депутатам вільно голосувати за законопроєкт щодо обігу зброї, який буде винесено на голосування у Верховній раді 18 лютого.

Про це розповів голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Велика дискусія, яка спостерігається в суспільстві, вона також відбувалася й у фракції, і таким же чином думки (розділилися – ред.). Для цього на засіданні фракції було прийнято рішення про вільне голосування фракції з цього питання», - зазначив депутат.

Основна дискусія розгорнулася навколо того, чи дійсно необхідно дозволити українцям тримати вдома короткоствольну зброю - пістолети та револьвери. Голова підкомітету з держбезпеки та оборони парламентського комітету з питань національної безпеки Ірина Верещук заявила, що багато членів її підкомітету не підтримають законопроєкт, оскільки він не побував у їхньому комітеті.

А ось керівник парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев вважає, що фракція та інші депутати підтримають законопроєкт, який, таким чином, вже має вагому підтримку у фракції.

Раніше в МВС і Нацполіції виступили проти легалізації обігу короткоствольної зброї - пістолетів. На їхню думку, це тільки призведе до зростання числа смертей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: