ВАКС прискорив передачу до суду справи голови ХОАС

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання детектива Національного бюро про встановлення строку для ознайомлення з матеріалами розслідування.
голова ХОАС Ольга Панченко

Вищий антикорупційний суд прискорив передачу до суду кримінального провадження стосовно голови Харківського окружного адміністративного суду Ольги Панченко, яку Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у спробі підкупу судді цього ж суду.

Таке рішення 25 лютого ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У клопотанні детектив НАБУ просив встановити строк на ознайомлення з його розслідуванням до 5 березня аби передати справу до суду найближчим часом. За словами детектива, всі матеріали стороною обвинувачення надаються у відсканованому вигляді, а інформація в електронному/цифровому вигляді копіюється на відповідні носії для зручності сторони захисту. Також у НАБУ додали, що адвокати та підозрювані були один раз в НАБУ, крім одного адвоката, який жодного разу не прибув.

Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково. Вона обмежила строк на ознайомлення з розслідуванням НАБУ для Панченко та її адвокатів до 25 березня. Після цього справу мають скерувати до суду.

Нещодавно апеляційна палата ВАКС відсторонила Панченко з посади голови ХОАС.

Як відомо, 22 вересня Панченко повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція надати неправомірну вигоду). За версією слідства, голова Харківського окружного адмінсуду здійснювала тиск на одного з суддів Харківського ОАС, аби той ухвалив рішення в адміністративній справі щодо земельного питання на користь комерційної компанії.

Раніше ВАКС відпустив голову Харківського ОАС під особисте зобов'язання.

Нагадаємо, НАБУ і САП спільно зі Службою безпеки України викрили на дачі хабаря судді керівницю Харківського окружного адмінсуду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: