Суд Парижа оголосив вирок колишньому президентові країни

Читать на русском
Національна фінансова прокуратура вимагала чотири роки тюремного ув'язнення, включаючи два умовних терміни, проти колишнього президента.

У понеділок, 1 березня, суд Парижа визнав колишнього президента Франції Ніколя Саркозі винним в корупції та торгівлі впливом у «справі про прослуховування» - він отримав три роки в'язниці.

Про це повідомляє L'Eho.

Національна фінансова прокуратура вимагала чотири роки тюремного ув'язнення, включаючи два умовних терміни, проти колишнього президента.

Покарання президентів та прем’єр-міністрів: кого стратили, а кого засудили заочноРаніше диктаторів страчували, а тепер здебільшого президентів-зрадників чи корупціонерів засуджують заочно або й взагалі реабілітують.

Його, зокрема, звинуватили в тому, що він намагався незаконно отримати від співробітника французького касаційного суду Жильбера Азібера інформацію про розслідування нелегального фінансування своєї президентської кампанії з боку дочки засновника компанії L'Oreal Ліліан Бетанкур.

За даними слідства, він через свого адвоката Тьєррі Ерзог Саркозі обіцяв допомогти Азіберу в отриманні престижної посади в Монако. Як докази наводилися записи перехоплених телефонних переговорів між Саркозі та Ерзогом у 2013-2014 роках.

Раніше повідомлялося про те, що французька прокуратура вимагає посадити колишнього президента країни Ніколя Саркозі, якого звинувачують в корупції та спробі підкупу, на чотири роки, два з яких - умовно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: