Зеленський анонсував нову послугу «суд у смартфоні»

Читать на русском
В Україні з'явиться послуга суд у смартфоні. Також готові два законопроєкти для запуску суду присяжних, заявив президент Володимир Зеленський.
president.gov.ua

В Україні за аналогією з додатком «держава в смартфоні» з'явиться послуга «суд у смартфоні». Також триває робота над запуском суду присяжних.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток правосуддя» у Києві в понеділок, 1 березня.

Суд присяжних: з кого буде формуватись та що дасть українському правосуддюЯкщо Верховна рада ухвалить необхідні зміни до законодавства, класичний суд присяжних зможе почати діяти в країні вже наступного року.

Він, зокрема, зазначив, що в Україні необхідно усунути зловживання в судах і забезпечити їхню прозорість.

«Дієвим кроком на цьому шляху можуть стати ІТ-рішення. За аналогією з державними послугами у смартфоні ми прагнемо – і обов’язково зробимо – «суд у смартфоні». Більшість бюрократичних процедур перейдуть в онлайн, що прискорить судовий процес, мінімізує корупцію та можливості для зловживань», - сказав Зеленський.

Президент висловив думку, що українці повинні брати безпосередню участь у здійсненні правосуддя.

«Ми запроваджуємо в країні народовладдя, а це – не лише місцеві та всеукраїнські референдуми. Одним з його інструментів є суд присяжних. Наразі готові два законопроєкти, що дадуть старт його роботі», - зазначив Зеленський.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що стосовно впровадження суду присяжних в Україні прийнято політичне рішення.

Раніше Зеленський заявив, що має намір домогтися відставки глави КСУ та продовжив термін його відсторонення від посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: