Справа «Укрнафти»: суд прийняв заяви про перегляд анулювання угод

Читать на русском
Приватна фірма та напівдержавна нафтовидобувна компанія оскаржують рішення суддів про визнання недійсними їхніх договорів.
Укрнафта

Апеляційний господарський суд прийняв до розгляду заяви приватної компанії «Котлас» та ПАТ «Укрнафта» про перегляд рішення суддів про визнання недійсними угод між підприємствами на 2,94 мільярда гривень, що стали предметом розслідування Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення 8 лютого ухвалила колегія суддів Північного апеляційного госпсуду, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, НАБУ подало позов до Господарського суду міста Києва про визнання недійсними цілої низки договорів між ТОВ «Котлас» і ПАТ «Укрнафта» про постачання нафтопродуктів загальною вартістю 3,48 млрд грн. Госпсуд Києва відмовив у задоволенні позову. Однак НАБУ подало апеляцію й рішенням Київського апеляційного госпсуду позов був задоволений частково – визнані недійсними лише частина договорів на суму 2,94 млрд грн.

Після цього фірма «Котлас» подала касацію. Втім, Касаційний госпсуд залишив рішення без змін. Пізніше Конституційний суд скасував повноваження НАБУ про подачу позовів щодо визнання недійсними угод держпідприємств. У зв'язку з цим фірма «Котлас» подала заяву про перегляд цього рішення Київського апеляційного госпсуду в зв'язку з новими обставинами. Однак Північний апеляційний госпсуд компанії відмовив.

Тому приватна фірма знову пішла до Верховного суду і просила скасувати рішення апеляційного суду, призначити повторний розгляд. Вивчивши скаргу, Касаційний госпсуд скаргу задовольнив і призначив повторний розгляд у Північному апеляційному госпсуді. 8 лютого Північний апеляційний госпсуд прийняв заяви ТОВ «Котлас» і ПАТ «Укрнафта» про перегляд рішень про анулювання угод.

Нагадаємо, у лютому 2020 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що детективи підготували проєкти підозр у справі «Укрнафти». Однак САП ці документи повернула до НАБУ. Пізніше антикорупційні органи правопорядку розповіли про перебіг розслідування справи «Укрнафти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: