«Укрнафта» оскаржує одержання НАБУ тимчасового доступу до документів

Читать на русском
Антикорупційний прокурор просив передати до апеляційної палати скаргу напівдержавної компанії на рішення суду.

ПАТ «Укрнафта» намагається оскаржити рішення суду про надання детективам Національного антикорупційного бюро тимчасового доступу до документів компанії.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного суду від 28 жовтня, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, 29 серпня 2019 року Солом'янський районний суд міста Києва задовольнив клопотання детектива НАБУ і надав тимчасовий доступ до документів ПАТ «Укрнафта». Не погодившись з таким рішенням, адвокат в інтересах ПАТ «Укрнафта» подав апеляційну скаргу. В ній він не погоджувався з ухвалою, оскільки вважає, що відсутні правові підстави для надання тимчасового доступу до речей та документів, так як дане майно не підтверджує обставини, що підлягають доказуванню у цьому кримінальному провадженні.

Також, на думку адвоката, слідчий суддя при розгляді клопотання не дотримався вимог ч.5 ст.163 КПК України, порушивши законні права власника та майнові інтереси ПАТ «Укрнафта». 24 вересня 2019 року Київський апеляційний суд повернув скаргу адвокату. Тому він подав касаційну скаргу. 20 травня Касаційний кримінальний суд скасував рішення Київського апеляційного суду і призначив повторний розгляд.

Водночас прокурор САП подав до суду клопотання про передачу цієї скарги адвоката ПАТ «Укрнафта» до апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Київський апеляційний суд клопотання задовольнив і передав скаргу до АП ВАКС.

Нагадаємо, у лютому 2020 року директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що детективи підготували проєкти підозр у справі «Укрнафти». Однак САП ці документи повернула до НАБУ. Пізніше антикорупційні органи правопорядку розповіли про перебіг розслідування справи «Укрнафти».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: