Рада ухвалила закон про погашення боргів «Укрнафти»

Читать на русском
Рада ухвалила законопроект про внесення змін до держбюджету-2020, який передбачає погашення боргів Укрнафти на 30,35 млрд гривень.
фото УНІАН

ВР на засіданні у вівторок, 17 листопада, ухвалила законопроект про внесення змін до держбюджету на 2020 рік, який передбачає погашення боргів «Укрнафти» на 30,35 млрд гривень.

За документ №4119 у другому читанні проголосували 283 народних депутата.

У НАБУ і САП розповіли про перебіг розслідування справи «Укрнафти»В антикорупційних органах правопорядку розповіли, що з проєктами підозр у справі напівдержавної найбільш нафтовидобувної компанія України.

Відповідно до закону, спочатку «Нафтогаз» отримає від уряду 32,3 млрд гривень компенсації за поставки газу на умовах ПСО, визнає цю компенсацію як дохід, на який буде нарахований податок на прибуток в розмірі 5,95 млрд гривень.

Після цього «Нафтогаз» заплатить «Укрнафті» за 2,06 млрд куб. м газу 15,1 млрд гривень і авансовий платіж за газ майбутньої видобутку (24,1 млрд гривень.).

З цих коштів «Укрнафта» має погасити 30,35 млрд гривень боргів.

Таким чином, обсяг надходжень до спецфонду держбюджету складе 42,5 млрд гривень. У разі відрахування 32,2 млрд гривень компенсації, яку повинен отримати «Нафтогаз», виникає залишок 10,3 млрд гривень.

Дану суму спрямують на фінансування Фонду боротьби з COVID-19 (8,9 млрд гривень) та фінансування витрат на реструктуризацію вугільної галузі (1,4 млрд гривень).

Нагадаємо, «Укрнафта» оскаржує отримання НАБУ тимчасового доступу до документів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: