Україна скоротила список «червоних» країн до 61

Читать на русском
МОЗ України 26 лютого оновило список країн червоної і зеленої зон. Червоний список скоротився на 10 країн. З нього вибули, зокрема, Росія і Грузія.
dpsu.gov.ua

МОЗ України 26 лютого оновило список країн «червоної» і «зеленої» зон з урахуванням кількості активних випадків COVID-19. «Червоний» список скоротився на 10 країн порівняно з минулим тижнем.

Про це свідчать дані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

COVID-паспорт або «паспорт вакцинації»: що це і в яких країнах вже видаютьДеякі країни вже почали видавати громадянам паспорт вакцинації. У майбутньому він може бути одним з обов'язкових документів для подорожей. Що це і чим відрізняється від імунного паспорта.

Так, список «червоних» країн скоротився з 71 до 61 країни. Десять держав за тиждень стали «зеленими». Це: Росія, Швейцарія, Грузія, Колумбія, Кіпр, Румунія, Болівія, Болгарія, Ботсвана, Малайзія.

У «червоній» зоні на сьогодні: Чехія, Чорногорія, Естонія, Ізраїль, США, ОАЕ, Франція, Велика Британія, Італія, Іспанія, Польща, Литва, Латвія, Словенія, Словаччина та інші.

У «зеленому» списку зараз - 133 країни, серед яких: Румунія, Росія, Китай, Німеччина, Болгарія, Єгипет, Таїланд, Шрі-Ланка, Домініканська Республіка.

Всі, хто прибуває до України з країн «зеленої» зони, можуть не проходити карантин. Якщо людина прибула з «червоної» зони, вона повинна пройти 14-денну самоізоляцію. Для припинення самоізоляції можна здати ПЦР-тест на коронавірус (її можна припинити, якщо результат буде негативним).

Нагадаємо, сьогодні МОЗ також оприлюднило новий карантинний поділ регіонів України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: