Ще один корабель ВМС США увійшов у Чорне море

Читать на русском
Судно для поповнення запасів USNS Laramie класу Henry J. Kaiser увійшло у Чорне море, приєднавшись до ракетного есмінця USS Donald Cook.
Фото з відкритих джерел.

Судно для поповнення запасів USNS Laramie класу Henry J. Kaiser увійшло у Чорне море, приєднавшись до ракетного есмінця USS Donald Cook.

«Прибуття Laramie у Чорне море сприяє зміцненню стабільності у регіоні завдяки своїй здатності поповнювати запаси кораблів у морі. Можливості дозаправлення Laramie дозволяють Дональду Куку, що перебуває на позиції протягом тривалого часу, продовжувати роботу без необхідності йти у порт. Це також дозволяє партнерам НАТО заправлятися пальним і продовжувати час патрулювання перед поверненням у порт базування. У цьому році ВМС США вперше відправили у Чорне море кілька кораблів», - повідомили у пресслужбі командування Шостого флоту ВМС США.

Нагадаємо, шостий флот США зі штаб-квартирою у Неаполі, Італія, проводить спектр спільних і військово-морських операцій.

Також ми писали, що 17 січня в Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин через негоду затонув суховантаж Arvin.

Судно під прапором Палау йшло з грузинського порту Поті до болгарського Бургасу з вантажем селітри. На судні було 12 моряків - 10 громадян України і 2 росіян. Врятували 6 осіб, з них 5 українців.

Врятовані моряки з суховантажу Arvin уже повернулися в Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: