Україна готується до оборони Херсонської області – ВМС

Читать на русском
У ВМС України не відкидають спроби російських військ прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра до Північно-Кримського каналу, і готуються до ймовірної атаки.
Фото - dumskaya.net

У ВМС України не відкидають спроби російських військ прорватися з Криму на південь Херсонської області, щоб дати можливість пустити воду з Дніпра до Північно-Кримського каналу, і готуються до ймовірної атаки.

Про це заявив командувач Військово-морських сил України Олексій Неїжпапа «Думская».

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв працювати над поверненням Криму на дипломатичному рівніСказано 13 вересня 2019 р.Статус обіцянки: Виконано

«Ми готуємося до повномасштабної військової конфронтації, розуміючи, що якщо така відбудеться, то, на жаль, буде багато втрат - і наших воїнів, і цивільного населення. Багато зараз цього не розуміють, хоча в країні сьомий рік йде війна», - наголосив Неїжпапа.

За його словами, ймовірний варіант, за якого російські війська спробують прорватися з Криму на південь Херсонської області.

«Ми готуємося. Все розповісти не можу, але ось вам маленький факт. Дальність ракетного комплексу «Нептун» дозволяє застосовувати його з материкової України на підходах до Севастополя. Ось там і подивимося», – зазначив командувач.

Він додав, що підрозділи ВМС готуються не тільки до окопної війни, але і до наступальних дій у міських умовах.

«Як тільки ми зрозуміємо, що в Криму почне відновлюватися канал, туди буде вливатися фінансовий ресурс Російської імперії, так, я так їх називаю: це імперія з диктатором на чолі, то це буде вірним сигналом того, що РФ готується до повномасштабної конфронтації. І тоді нам доведеться відповідати на виклики», - підсумував глава ВМС.

Нагадаємо, командування ЗСУ продовжує підвищувати бойові можливості частин на кордоні з Кримом, зокрема були посилені всі види розвідки.

Також у МЗС повідомили, що українці мають бути ментально готовими до повномасштабного наступу російських військ на Україну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: