Україна отримала човни та катери з США

Читать на русском
Сьогодні українські моряки отримали від США десять швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Сьогодні українські моряки отримали від США десять швидкісних катерів, понад 70 надувних човнів та інше супутнє обладнання.

Про те повідомляє Армія Inform у середу, 10 лютого.

Церемонія передачі відбулася на території Військово-морської бази Південь в Практичній гавані в Одесі. Під час передачі допомоги командувач Військово-Морських Сил ЗСУ контр-адмірал Олексій Неіжпапа зазначив, що подія ще раз підтверджує, наша сила - в єдності наших народів, військових підрозділів та в загальному в єдності всього цивілізованого світу, який зараз протистоїть російській агресії.

«Починаючи з 2014 року ми з нашими іноземними колегами провели понад 200 заходів спільної підготовки, отримуємо човни, водолазне обладнання, тепловізори та засоби зв'язку, радіотехнічні комплекси та інше обладнання. Все це - підтримка наших друзів на шляху до вільної і незалежної України», - сказав Неіжпапа.

Своєю чергою аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі заявив, що необхідно відзначити важливі кроки співпраці між США та Україною.

«На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам в реалізації євроатлантичного майбутнього і зміцнення здатності захищати свій суверенітет і територіальну цілісність», - підкреслив Меллорі.

Раніше Сполучені Штати передали українській армії понад сто одиниць військової техніки, в тому числі 20 нових військових автомобілів Humvee для сухопутних військ і 84 човни для Військово-Морських сил.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: