Побічні ефекти від щеплень: у Черкасах розповіли подробиці

Читать на русском
У Черкаській області з 170 провакцинованих виникли побічні ефекти у шести осіб. Проте зараз медики почувають себе задовільно.
скрін з відео брифінгу

У Черкаській області з 170 провакцинованих виникли побічні ефекти у шести осіб. У Черкаській ОДА розповіли про самопочуття медпрацівників після щеплення вакциною CoviShield.

Подробиці озвучив головний лікар обласної лікарні Олександр Дудник на брифінгу в Черкаській ОДА у п'ятницю, 26 лютого.

Вакцина проти COVID-19: чому українці скептично ставляться до препарату і що з цим робитиЕксперт вважає, що влада завчасно повинна потурбуватися про те, щоб населення серйозніше ставилося до вакцинації, бо це потребує часу й системного підходу.

За його словами, з 170 вакцинованих у шести медиків виникли побічні ефекти.

У трьох з них після введення першої дози вакцини протягом півгодини піднялася температура і виник головний біль. Ще у трьох ті ж симптоми з'явилися трохи пізніше і біль в місці ін'єкції.

«Протягом 30 хвилин у трьох осіб підвищився тиск і температура тіла, вони відчували нездужання і головний біль, просто проявилася емоційна реакція», - повідомив Дудник.

Однак, за його словами, симптоми були тимчасовими і вже минули.

«Побічна реакція була очікуваною і несерйозною. Зараз всі медпрацівники, які скаржилися на підвищену температуру тіла, головний біль і біль у місці ін'єкції, почуваються задовільно», - додав Дудник і підкреслив, що вакцинація проходила абсолютно добровільно.

Лікар також повідомив, що деяких медпрацівників відсторонили від вакцинації через високий артеріальний тиск - щоб уникнути побічних дій вакцини.

Нагадаємо, в Україні за перші два дні отримали щеплення від коронавірусу вже 1338 осіб. Найбільше - в Черкаській області.

Головний санлікар Віктор Ляшко повідомив, що надійшли перші 7 повідомлень про незначні ускладнення після вакцинації (одне з Чернігівської і шість з Черкаської областей).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: