У Кабміні розглядають санкції проти Білорусі – нардеп

Читать на русском
Глава уряду Денис Шмигаль доручив розглянути питання про введення санкцій проти Білорусі. Санкції можуть ввести проти чиновників і бізнесменів, близьких до Олександра Лукашенка.
Фото: EPA

Глава уряду Денис Шмигаль доручив розглянути питання про санкції проти Білорусі.

Про це у Telegram розповів нардеп від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко, посилаючись на відповідь, отриману від прем’єр-міністра.

Згідно з документом, прем'єр доручив розглянути питання про санкції проти Білорусі Міністерству закордонних справ, Державній прикордонній службі та Мінекономіки.

Вибори в Білорусі: хто визнав Лукашенка президентом, а хто – ніВибори в Білорусі визнали Росія, Китай, Сирія, В'єтнам, Венесуела, Нікарагуа, Туреччина, Сирія, Киргизстан і Таджикистан.

Зокрема, санкції можуть ввести проти чиновників і бізнесменів, близьких до Олександра Лукашенка.

Сам Гончаренко пояснив, що направив звернення до прем’єра у зв'язку з тим, що зараз ЄС, Велика Британія і США запроваджують санкції проти білоруських чиновників і бізнесменів, «які близькі до режиму Лукашенка», проте Україна водночас «продовжує свою санкційну політику і своїм мовчанням, по суті, підтримує режим Лукашенка».

Нагадаємо, раніше лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська закликала Євросоюз розширити санкції проти Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: