Зведення штабу ООС: 10 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
Противник використав заборонені міномети 82-го калібру і великокаліберні кулемети, ведучи прицільний вогонь поблизу Лебединського.

За минулу добу, 25 лютого, в зоні проведення ООС бойовики 10 разів порушували режим припинення вогню. Втрат серед українських військових немає.

Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил.

Противник використав заборонені міномети 82-го калібру і великокаліберні кулемети, ведучи прицільний вогонь поблизу Лебединського.

Найчастіше бойовики обстрілювали позиції українських військових біля населених пунктів Жолобок, Славне і Піски. Тут застосовувалися гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Санкційна війна: які обмеження запроваджували одна проти одної Україна та РФПід санкції України потрапили 377 фізичних та 239 юридичних осіб. Росія запровадила санкції проти 849 фізосіб України та 84 підприємств.

Також ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також стрілецької зброї біля Павлополя. Поблизу Луганського здійснювали неприцільні постріли з ручного протитанкового, а біля Шумів - зі станкового протитанкового гранатомету.

«Метою провокацій окупантів за минулу добу було створення осередків напруженості уздовж всієї лінії розмежування і дискредитація ЗС України безпідставними звинуваченнями в порушенні режиму припинення вогню, для цього окупанти традиційно використовували маніпуляції з введенням режиму тиші», - пояснили в штабі.

З початку доби, 26 лютого, противник один раз порушив режим припинення вогню - зі стрілецької зброї відкривали вогонь по позиціях ООС біля Пісків.

«Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Про всі факти порушень збройних формувань РФ повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК. Бойових втрат серед наших воїнів немає», - додали в штабі.

Раніше в Кабміні заявили про те, що режим припинення вогню на Донбасі практично вже не працює, а перемир'я на цій території ніколи й не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: