У Харкові втретє перейменували проспект Григоренка на Жукова

Читать на русском
Харківська міська рада знову перейменувала проспект Петра Григоренка на Маршала Жукова. Даний проспект перейменовують вже в третій раз.
Фото з відкритих джерел

Харківська міська рада знову перейменувала проспект Петра Григоренка на Маршала Жукова. Проспект перейменовують вже втретє.

Про це пише «Громадське».

Таке рішення підтримали 57 депутатів міськради, «проти» виступили 16 депутатів, утрималися – 6.

«Жуков здобув перемогу над нацизмом... Хто не пам'ятає минулого, у того немає майбутнього», – заявив напередодні голосування секретар міськради Ігор Терехов.

У Харкові сесія міськради розгляне повернення проспекта ЖуковаМіська комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища розглянула петицію Поверніть харків'янам історію з проханням повернути пр. Маршала Жукова.

Наголошується, що перейменування проспекту Григоренка на Жукова оскаржувалося у Харкові двічі. При цьому 15 лютого Другий апеляційний адміністративний суд не задовольнив скаргу Харківської міськради і повернув проспект Григоренка.

Нагадаємо, в 2019 році мерія Харкова повернула проспекту ім'я Маршала Жукова, який був перейменований в рамках декомунізації на проспект Петра Григоренка. Тоді за цим фактом порушили кримінальну справу.

Після цього апеляційний суд Харкова визнав таке рішення незаконним і заборонив перейменовувати проспект Григоренка.

Проте в лютому 2020 року міськрада знову перейменував проспект на честь Жукова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: