Стало відомо, скільки медиків в Україні готові вакцинуватися

Читать на русском
В Україні на сьогоднішній день готові робити щеплення від коронавірусу 38 відсотків медиків в COVID-лікарнях.
фото з відкритих джерел

В Україні на сьогодні, за попередніми дослідженнями, згодні робити щеплення під час першого етапу вакцинації близько 40% медиків у COVID-лікарнях.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ у вівторок, 23 лютого.

Голові МОЗ загрожує відставка у разі зриву вакцинації: як Степанов виконував обіцянкиМаксим Степанов на посаді міністра охорони здоров'я виконав 22 обіцянки, провалив – 24. Ще 96 зараз в процесі виконання.

Зокрема, Ляшку було поставлено питання - чи не вплине на кількість охочих вакцинуватися серед медиків той факт, що перші щеплення робитимуть вакциною індійського виробництва Covishield (виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca), а не американо-німецькою вакциною Pfizer, як анонсувалося раніше.

Ляшко повідомив, що на сьогодні є соціологічні дані про те, що в Україні готові вакцинуватися 38% лікарів і медпрацівників. При цьому він звернув увагу, що багато хто з лікарів вже перехворів на коронавірус.

«Ми говорили про те, що, незалежно від того, яка вакцина прибуде до України, ми починаємо вакцинацію відповідно до дорожньої картки. У зв'язку з тим, що Pfizer в рамках програми COVAX не прийшла, як очікувалося, 15 лютого, було прийнято рішення - починати вакцинацію згідно дорожньої карти. Тобто, в першу чергу з лікарів в COVID-лікарнях. Після цього - соматичні лікарні, лікарі екстреної медичної допомоги, сімейні лікарі. Завершують перший етап військові ООС», - розповів Ляшко.

Нагадаємо, Україна 23 лютого отримала першу партію вакцини від коронавірусу Covishield. Вона виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

Ляшко сьогодні підтвердив, що вакцинація від COVID в Україні почнеться в середу, 24 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: