Ляшко підтвердив початок вакцинації в Україні 24 лютого

Читать на русском
Вакцинація від COVID в Україні почнеться в середу, 24 лютого, в тих регіонах, до яких вже прибуде індійська вакцина.
moz.gov.ua

Вакцинація від COVID в Україні почнеться в середу, 24 лютого, в тих регіонах, до яких вже прибуде індійська вакцина.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу МОЗ у вівторок, 23 лютого.

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

«Вакцинацію плануємо розпочати вже завтра (24 лютого - ред.) після доставки перших партій, з постійним нарощуванням потужностей і розгортанням якомога більшої кількості точок і пунктів щеплення», - розповів Ляшко.

За його словами, вакцина виїде одночасно в усі регіони країни, проте все буде залежати від логістичних маршрутів.

«І завтра з самого ранку 11 автомобілів відправляться в подорож і будуть доставляти вакцину в обласні склади. Разом з вакциною будуть доставлені шприці для ін'єкцій і бокси безпечної утилізації шприців, а також роздаткові матеріали - інформовану згоду на щеплення і агітаційні матеріали», - розповів Ляшко.

Він уточнив, що першою вакцина приїде до таких регіонів: Київ і Київська область, Чернігів, Черкаська область, Житомир і Вінниця.

За його словами, вакцинація буде відбуватися на першому етапі на одній платформі, тобто тільки мобільними бригадами. А з другого етапу запускають дві платформи - це мобільні бригади і пункти щеплення.

«Завтра бригади почнуть працювати у всіх регіонах, де з'явиться вакцина. Надалі кількість бригад буде збільшуватися. Але ми повинні розуміти, що на одну бригаду ми розраховуємо приблизно 5600 доз», - додав він.

Нагадаємо, Україна 23 лютого отримала першу партію вакцини від коронавірусу Covishield. Вона виготовлена ​​в Індії за ліцензією Oxford / AstraZeneca.

Напередодні в Україні зареєстрували вакцину Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

Сьогодні Ляшко повідомив, що в Україні пройшла реєстрацію вакцина Pfizer. Однак точні терміни її поставки поки невідомі. В ОПУ допускали, що вона прибуде на початку березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: