Вакцина AstraZeneca може прибути завтра вранці, а Pfizer на початку березня – заступник голови ОПУ

Читать на русском
Перша партії вакцини AstraZeneca з Індії очікується в Україні вранці 23 лютого. Вакцина Pfizer може прибути на початку березня.
Фото: Kirill Timoshenko / Facebook

Перша партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca може прибути з Індії в Україну вранці у вівторок, 23 лютого. Терміни отримання американо-німецької вакцини Pfizer змістилися.

Про це заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура» в Києві у понеділок, 22 лютого.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

Він нагадав, що глава МОЗ Максим Степанов вирушив до Індії, щоб особисто проконтролювати відправлення першої партії COVID-вакцини.

«Вакцина (AstraZeneca - ред.) вже в дорозі. Вона вранці (23 лютого - ред.), я сподіваюся, вже буде в Україні. Вона вже в літаку. Однак перша партія вакцини їде не напряму до України через деякі логістичні проблеми», - сказав Тимошенко.

При цьому, за його словами, вже для наступних партій вакцини МОЗ відпрацьовує з логістами коротший шлях доставки.

«Фактично, я вважаю, що Україна кожні десять днів або щотижня зможе отримувати нову партію цієї вакцини (AstraZeneca - ред.)», - додав він.

Заступник голови ОПУ також повідомив, що вакцина проти COVID-19 американської компанії Pfizer прибуде до України на початку березня.

«За ініціативи COVAX ми отримуємо Pfizer. Це повинно було статися наприкінці лютого, але програма змінила дату доставки, і очікуємо зараз на початку березня», - уточнив він.

Нагадаємо, сьогодні вранці в МОЗ заявили, що вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca прибуде до України найближчими днями.

Раніше глава Кабміну Денис Шмигаль уточнив терміни постачання вакцини Pfizer.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: