Угоду про спільний авіапростір можуть підписати у березні – Шмигаль

Читать на русском
Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Євросоюзом можуть підписати на початку березня. Це може відбутися під час візиту президента Європейської ради Шарля Мішеля до України.
Фото: pravda.com.ua

Угоду про спільний авіаційний простір між Україною та Євросоюзом можуть підписати на початку березня. Це може відбутися під час візиту президента Європейської ради Шарля Мішеля до України.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю «Укрінформ».

За словами прем’єра, представники України неодноразово підіймали питання якнайшвидшого підписання угоди про спільний авіаційний простір «і бачили готовність це зробити за першої ж можливості».

«Маємо сподівання, що це станеться під час робочого візиту Шарля Мішеля до України 2-3 березня», – розповів він.

Коментуючи «вето» Іспанії на угоду, Шмигаль зазначив, що воно ніяк не пов’язане з Україною.

«Відкрите небо» з ЄС: як Україна та Євросоюз вели переговориУгоду про відкрите небо з Європейським союзом Україна розраховує підписати в жовтні на спільному саміті.

За його словами, глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель на зустрічі тет-а-тет підтвердив, що до України немає жодних питань.

«Тобто, проблема виникла між самими членами Євросоюзу, зокрема, є застереження з боку Іспанії. Ми не можемо коментувати, чи вони пов’язані з суперечкою з Британією, чи з чимось іншим», – додав він.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, що укладення угоди про спільний європейський простір з ЄС є програмною обіцянкою президента Володимира Зеленського, однак протягом останнього часу відкладається через неготовність європейської сторони.

Історія перемовин України та ЄС про спільний авіапростір викладена на інфографіці «Слово і діло».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: