Рада на п'ятій сесії займеться «структурними маяками» МВФ – Корнієнко

Читать на русском
ВР протягом п'ятої сесії з лютого по липень зосередиться на реформах, необхідних Україні для стабілізації економіки.
фото Олександр Корнієнко Fb

Парламент протягом п'ятої сесії з лютого по липень зосередиться на виконанні так званих структурних маяків Міжнародного валютного фонду – реформ, необхідних Україні для стабілізації економіки.

Про це повідомив перший заступник глави парламентської фракції «Слуга народу», лідер партії Олександр Корнієнко, пише Інтерфакс-Україна.

П'ята сесія Ради: які обіцянки повинні виконати народні депутатиДавид Арахамія обіцяв, що фракція СН підтримає зменшення кількості депутатів, а Олександр Корнієнко обіцяв завершити реформу децентралізації.

«Це закони про Вищу раду правосуддя, про банки і банківську діяльність, Фонд гарантування вкладів фізосіб. Також потрібно врегулювати відновлення відповідальності за недостовірне декларування і проблему Конституційного суду», - сказав Корнієнко.

При цьому нардеп запевнив, що МВФ не вимагає нічого, що могло б зашкодити Україні або створити додаткові проблеми.

«Співпраця необхідна, щоб розрахуватися за борговими зобов'язаннями без істотних втрат і «дірок» в держбюджеті. А також щоб продовжувати взаємодію з ЄС і Світовим банком і позичати гроші на ринку під прийнятний відсоток», - пояснив Корнієнко.

Крім того, за його словами, для Ради залишається актуальним питання судової реформи і збереження працездатності антикорупційної інфраструктури.

Нагадаємо, на минулому тижні ВР почала п'яту сесію. Також був затверджений календарний план роботи. Найближче пленарне засідання відбудеться у вівторок, 16 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: