Зеленський з дружиною зробили перший удар у Дзвін гідності

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували подвиг Героїв Небесної сотні під час подій на Майдані.
president.gov.ua

У День пам'яті Героїв Небесної Сотні 20 лютого президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою вшанували подвиг учасників Революції гідності у Києві.

Про це повідомила пресслужба глави держави.

День пам'яті Героїв Небесної сотні: як політики обіцяли розслідувати злочини на МайданіВолодимир Зеленський обіцяв завершити розслідування справ Майдану, Ірина Венедіктова – передати деякі справи в суд у 2021 році.

Так, сьогодні вранці президент України і перша леді встановили лампадки біля хреста на місці загибелі активістів Майдану.

«Ми не маємо права забути імена всіх загиблих на Майдані. Ми не маємо права не з'ясувати імена всіх винних в цьому. Ми не маємо права не побудувати саме ту країну, за яку вони віддали свої життя. Вічна пам'ять усім, хто загинув за майбутнє України», - заявив Зеленський.

Президент з дружиною також зробили перший удар у Дзвін гідності, який 20 лютого буде дзвонити по кожному загиблому Герою Небесної Сотні (107 разів).

Крім того, сьогодні о 18:00 на Алеї героїв Небесної Сотні в Києві відбудеться панахида за загиблими.

Заяву до Дня героїв Небесної Сотні також зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Це висока відповідальність і спільне завдання кожного з нас - побудувати сильну і процвітаючу європейську Україну, за яку віддали життя учасники Революції гідності, а також ті, хто продовжив захищати цінності євромайдану від російської агресії», - написав Шмигаль у Telegram.

Нагадаємо, 20 лютого в Україні відзначають День героїв Небесної Сотні. У цьому році - сьома річниця подій на Майдані в 2013-2014 роках.

Дзвін гідності з'явився на Алеї Небесної сотні у Києві в грудні 2020 року.

На цьомц тижні Верховна рада визнала Революцію гідності одним з ключових моментів української держави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: