США розширили санкції проти Білорусі

Читать на русском
У санкційний список потрапили чиновники, судді, прокурори, високопосадовці-силовики з Білорусі, які причетні до придушення протестів проти Лукашенка
Держдепартамент СШАВідкрите джерело

Адміністрація нещодавно обраного президента США Джозефа Байдена розширила спрямований проти Білорусі санкційний список, внісши туди ще 43 громадянина Білорусі.

Про це йдеться в заяві Державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у четвер, 18 лютого.

«Сьогодні Держдепартамент США зробив дії на виконання прокламації американського президента 8015, щоб запровадити візові обмеження проти 43 білоруських фізичних осіб, відповідальних за підрив демократії в Білорусі. Це означає, що переважним чином вони позбавляються права на в'їзд до Сполучених Штатів», - повідомляється в документі.

Санкційний список поповнився чиновниками високого рангу з сектора юстиції, керівниками низки правоохоронних відомств країни, а також безпосередньо деякими силовиками, які брали участь у придушенні протестів проти президента країни Олександра Лукашенка.

До цього ж списку потрапили багато білоруських суддів і прокурорів, які засудили учасників акцій до тюремного ув'язнення, і керівництво вишів, яке загрожувало мітингувальникам-студентам відрахуваннями.

Попередній пакет санкцій проти Білорусі в США запровадили в грудні 2020 року, ще при Дональді Трампа. Тоді Вашингтон ввів візові обмеження проти 39 осіб, які причетні до «підриву демократії» в Білорусі.

Нагадаємо, Європейський Союз почав роботу над впровадженням нового, вже четвертого, пакету санкцій проти Білорусі. Зараз йде узгодження людей, які потраплять до санкційних списків.

Раніше лідер білоруської опозиції Тихановська закликала ЄС розширити санкції проти Білорусі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: