В ЄС готують новий пакет санкцій проти Білорусі

Читать на русском
Європейський Союз розпочав роботу над запровадженням нового, вже четвертого, пакету санкцій проти Білорусі. Наразі триває узгодження людей, які потраплять до санкційного списку.
Фото з відкритих джерел

Європейський Союз розпочав роботу над запровадженням нового, вже четвертого, пакету санкцій проти Білорусі. Наразі триває узгодження людей, які потраплять до санкційного списку.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Габриелюс Ландсбергіс, повідомляє Delfi.

У Білорусі підготували відповідь на нові санкції ЄСБілорусь підготувала санкції у відповідь проти Європейського союзу. У МЗС Білорусі заявили, що деякі з них будуть досить відчутні.

Він також зазначив, що країни Балтії можуть запровадити власні санкції проти прибічників режиму Лукашенка.

«Четвертий, пакет санкцій (проти Білорусі, - ред.) - це європейський пакет санкцій. Поки що немає чітких критеріїв, як він буде складатися, ми з колегами з країн Балтії говоримо про погодження списку санкцій людям, які не зможуть прибути до країни Балтії. На початковому етапі я не можу уявити інформацію, йдуть дискусії, збираються докази за списком цих осіб», - сказав Ландсбергіс.

Він додав, що Литва бере участь в дискусіях з колегами з країн Балтії, Польщі, і список буде подано в офіційні відомства ЄС найближчим часом.

Нагадаємо, про намір Литви розширити санкції проти Білорусі стало відомо наприкінці січня.

Також ми писали, що Латвія, Литва, Естонія та Польща готують нові санкції проти Росії через ув’язнення опозиційного політика Олексія Навального. До нового санкційного списку потраплять особи, які були причетні до затримання і арешту Навального після повернення в Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: