У Білорусі силовики проводять масові обшуки у журналістів і правозахисників

Читать на русском
У Білорусі силовики сьогодні вранці прийшли з обшуками до керівників асоціації журналістів (БАЖ), інших журналістів та правозахисників. Обшуки проходять у різних містах країни.
Фото: АР

У Білорусі силовики сьогодні вранці прийшли з обшуками до керівників асоціації журналістів (БАЖ), інших журналістів та правозахисників. Обшуки відбуваються у різних містах країни.

Про це повідомив правозахисний центр «Весна» у Telegram.

Силовики увірвалися до голови БАЖ Андрія Бастунця та його заступників.

Крім того, співробітники спецназу прийшли до гомельської журналістки-фрилансерки Лариси Щиракової. За попередніми даними, обшук проводять у межах кримінальної справи про «вбивство поліцейського».

Також обшук проводять у гомельського журналіста Анатоля Готовчиця.

У Могилеві обшук проводять вдома у журналіста-фрилансера Алеся Буракова-молодшого і в журналіста Олександра Буракова-старшого.

У речниці Білоруського будинку прав людини імені Бориса Звозскова Євгенії Паращанки, яка є членом БАЖ, теж проводять обшук.

Слідчий комітет Білорусі пояснив обшуки тим, що продовжує розслідування кримінальної справи за статтею 342 Кримінального кодексу Білорусі (організація та підготовка дій, які грубо порушують громадський порядок, або активна участь у них).

Нагадаємо, за даними правозахисників, у Білорусі кількість політв'язнів зросла до 256 осіб.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: