Facebook впровадив санкції щодо Австралії

Читать на русском
Австралійське законодавство створює не дуже приємний прецедент завдяки новому закону, заявив представник Facebook в Австралії
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Соціальна мережа Facebook прийняла рішення повністю заблокувати користувачам з Австралії можливість переглядати та обмінюватися новинами, розміщеними на платформі. Відзначається, що таке рішення стало відповіддю на розроблений урядом Австралії закон, який змусить Google і Facebook платити медіа за оригінальний контент.

Про це розповів керівник Facebook в Австралії та Новій Зеландії Вільям Істон.

«Запропонований закон принципово неправильно розуміє відносини між нашою платформою та авторами, які використовують її для обміну новинним змістом. Це поставило нас перед суворим вибором: спробувати дотримуватися закону, який ігнорує реалії цих відносин, або не дозволяти новини на нашій платформі в Австралії. З важким серцем ми вибираємо останнє», - заявив він.

Податок на Google: як в Раді пропонують оподатковувати інтернет-гігантівЗаконопроєкт номер 4184 пропонує запровадити поняття електронні послуги і зобов'язати іноземні компанії, які надають такі послуги в Україні, платити податок.

Істон також заявив, що нове австралійське законодавство створює прецедент, коли уряд вирішує, скільки платить сторона, яка вже отримує вигоду від безкоштовної послуги. При цьому компанія отримує від новинного бізнесу мізерний дохід - не більше 4% від уторгування.

Тим часом в Україні Верховна рада прийняла в першому читанні законопроєкт № 4184 про так званий «податок на Google», який зобов'яже іноземні компанії, що працюють в Україні, платити податок на продані електронні послуги.

«Слово і Діло» детально розбиралося, що являє собою закон про «податок на Google».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: