У NASA прокоментували вдалу посадку марсохода Perseverance

Читать на русском
У NASA раді, що їм не знадобився план на випадок надзвичайної ситуації і розповіли про те, що повинен робити на Марсі вдало сівший апарат
Томас ЗурбухенNaked Science

Перший помічник керівника дирекції наукових місій NASA Томас Зурбухен під час брифінгу після успішної посадки марсохода Perseverance на Марс дуже емоційно та ефектно відреагував на це, власноруч розірвавши «план дій у надзвичайних ситуаціях».

Про це повідомляється на сторінці американського космічного агентства в Twitter.

«Кожного разу при запуску або приземленні ми отримуємо два плани. Один з них той, який ми хочемо реалізувати. Є ще другий план», - зазначив Зурбухен, знищуючи документ.

Також Зурбухен нагадав про завдання, які стоять перед марсоходом. В першу чергу Perseverance повинен доставити на Землю зразки гірських порід і реголіту Червоної планети.

«Ми не знаємо, що нам скажуть ці зразки з Марса. Однак те, про що вони можуть свідчити, є монументальним. Зокрема те, чи могло колись існувати життя за межами Землі», - зазначив він.

Нагадаємо, що 18 лютого марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) виконав успішне приземлення на поверхню четвертої планети Сонячної системи. Марсохід був запущений 30 липня 2020 року з космодрому у Флориді. Це - перший всюдихід, який доставить на Марс обладнання з забору елементів поверхні та збереже цікаві зразки для повернення на Землю наступною місією.

Також Ілон Маск розповів, що чекає туристів на Марсі.

«Слово і Діло» пропонує подивитися, який внесок в освоєння космосу внесли українські вчені, конструктори, інженери і як йдуть справи в космічній галузі сьогодні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: