На засіданні Генасамблеї ООН у лютому порушать питання щодо «форуму» в Донецьку – Кислиця

Читать на русском
На засіданні Генеральної асамблеї ООН 23 лютого представлять доповідь про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, а також порушать питання про так званий форум Русский Донбас в Донецьку.
фото ukrinform.ua

Наступного тижня відбудеться засідання Генеральної асамблеї ООН, в ході якого представлять доповідь про ситуацію на тимчасово окупованих територіях України, а також піднімуть питання про так званий форум «Русский Донбас».

Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця в інтерв'ю LB.UA, опублікованому в четвер, 18 лютого.

Кравчук припустив проблеми в переговорах щодо Донбасу через «форум» у ДонецькуНа переговорах ТКГ щодо Донбасу буде складно домовитися через нові заяви, які пролунали на так званому форумі в окупованому Донецьку.

За його словами, Україна скликає засідання Генасамблеї ООН на 23 лютого.

«Одним з пунктів порядку денного там заявлена доповідь про ситуацію на окупованих територіях України», - сказав Кислиця.

Він також зазначив, що в ході засідання 23 лютого Україна має намір порушити питання проведення на тимчасово окупованій частині Донбасу форуму «Русский Донбас».

«Ми про це говоримо із нашими партнерами, із Секретаріатом ООН. Це питання відображається у наших матеріалах, які ми надсилаємо в інші представництва. Чи буде Україна через це скликати засідання Ради безпеки? Ні, не буде: це ще не той рівень проблеми, який вимагає прямого залучення Радбезу. Чи це стане частиною нашої роботи по розробці нових документів вже наступної сесії? Так, стане. Чи про це ми говоритимемо під час засідання Генеральної асамблеї 23 лютого? Так, говоритимемо», - заявив постпред.

Нагадаємо, раніше в МЗС відреагували на так званий «форум» в Донецьку за участю пропагандистів із РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: