Арестович відреагував на «форум» у Донецьку і «доктрину Русский Донбасс»

Читать на русском
Україна в ТКГ заявила, що так званий форум в окупованому Донецьку і обговорення на ньому доктрини Русский Донбасс - це підрив мінських і нормандських угод.
apostrophe.ua

Українська сторона в ТКГ заявила, що так званий «інтеграційний форум» в окупованому Донецьку і обговорення на ньому «доктрини Русский Донбасс» - це прямий підрив мінських і нормандських угод.

Таку думку висловив радник з інформполітики української делегації в ТКГ Олексій Арестович у Facebook в п'ятницю, 29 січня.

«Мирний план» від бойовиків: чи визнала Росія себе стороною конфліктуРосія може бути визнана агресором лише в рамках юридичного поля, а не політичних заяв, вважає експерт.

Він зазначив, що у Донецьку окупаційна влада і російські пропагандисти презентували так звану доктрину як «ідеологічне обґрунтування культури і цінностей русского мира як об'єднуючого початку Росії і Донбасу». У «документі» самопроголошені угрупування на окупованих територіях називають нібито російськими національними державами.

Крім того, додав Арестович, у «доктрині» йдеться про необхідність захоплення всієї території Донецької та Луганської областей з подальшою ліквідацією України і створення на її території російської держави-наступника.

«Якщо повернутися від ідеології до сьогоднішньої політичної практики, то доктрина «Русского мира/Донбасса», з документально оформленою метою ліквідації України - це прямий, пряміше нікуди, підрив мінських і всього іншого пулу Нормандських угод», - підкреслив Арестович.

Нагадаємо, до тимчасово окупованого Донецьку 28 січня прибули російські пропагандисти Маргарита Симоньян, Тигран Кеосаян і Роман Бабаян. На приїзд росіян відреагували в МЗС України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: