Євросоюз домовився з Moderna про додаткові дози вакцини

Читать на русском
Єврокомісія уклала другий контракт з американською компанією Moderna. Документ передбачає постачання в ЄС ще 300 млн доз вакцини від коронавірусу.
Слово і діло

Єврокомісія уклала другий контракт з американською компанією Moderna. Документ передбачає постачання в ЄС ще 300 млн доз вакцини від коронавірусу.

Про це йдеться в офіційній заяві Єврокомісії в середу, 17 лютого.

Пандемія COVID-19: які країни вже розпочали вакцинаціюВакцинацію населення проти коронавірусу почали вже більше 30 країн світу – серед них США і країни ЄС.

За умовами контракту, Євросоюз закупить додаткові 150 млн доз COVID-вакцини цього року і зможе придбати ще 150 млн у 2022 році. Цей препарат буде розподілений між країнами-членами та потенційно може бути переданий сусідам і партнерам блоку.

Загальне «портфоліо» вакцин, які законтрактував ЄС, дозволить придбати 2,6 млрд доз. З них три препарати - Pfizer-BioNTech, Moderna та AstraZeneca - вже мають умовний дозвіл на використання в ЄС.

Раніше повідомлялося про те, що Bloomberg спрогнозував, коли вакцинація поверне світ до життя без обмежень.

Також нагадаємо, у світі вже майже три місяці триває вакцинація від коронавірусу. За даними порталу Our World in Data, до першої п'ятірки країн за кількістю застосованих доз вакцини входять: Ізраїль, ОАЕ, Великобританія, Бахрейн і США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: