У Японії відправлять на смітник мільйони доз вакцин Pfizer

Читать на русском
Японія закупила величезну кількість вакцини від коронавірусу, але не закупила достатньо спеціальних шприців
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

** У Японії на смітник відправляться величезні обсяги антикоронавірусної вакцини виробництва компанії Pfizer. Все тому, що Японія придбала чимало вакцини, але майже не закупила спеціальних шприців для неї. А тривале зберігання вакцини неможливо в силу певних причин.**

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Щеплення від коронавірусу повинні були отримати 72 мільйони громадян Японії. Однак японський уряд не зміг закупити достатньо спеціальних шприців для вакцинації, це призведе до того, що препарат зможуть отримати близько 60 млн осіб.

Денис ШмигальПрем'єр-міністр України
Шмигаль запевнив, що Україна матиме вакцину від COVID-19 не пізніше за лютий 2021 рокуСказано 18 січня 2021 р.Статус обіцянки: Виконано

Проблема в тому, що свою вакцину компанія Pfizer постачає у спеціальному флаконі, розрахованому на шість доз, а для їх вилучення потрібен спеціальний шприц, яких не вистачає. Поки будуть докуповуватися шприци, мільйони доз з обмеженим терміном зберігання можуть просто зіпсуватися.

«Закупити необхідну кількість цих особливих шприців нелегко, їх по всьому світу пропонують не так багато. Зараз ми ведемо переговори з декількома виробниками», - розповів генеральний секретар Кабінету Міністрів Кацунобу Като Японії.

Нагадаємо, в Україні вакцинація повинна була початися на цьому тижні, проте її старт відкладається через затримки постачання вакцин.

При цьому в МОЗ розраховують, що перше щеплення від COVID-19 все ж вдасться зробити на цьому тижні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: