Відносини ЄС і Росії в критично низькій точці – голова МЗС ФРН

Читать на русском
Через арешт та засудження Навального відносини РФ і ЄС критично зіпсувалися, проте зацікавленість в економічному співробітництві нікуди не поділася
Петер Альтмаєрmediasat.info

Відносини між Росією і країнами Європи опустилися на критично низький рівень через переслідування в РФ опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє DW з посиланням на міністра економіки Німеччини Петера Альтмаєра.

За словами Альтмаєра, спроба отруєння Навального, подальший його арешт і засудження докорінно «суперечать принципам правової держави». Є й інші проблеми.

«З політичної точки зору ми знаходимося скоріше в складній фазі наших відносин. Проблема з анексією Криму і конфлікт на сході України досі не вирішені», - зазначив міністр.

Альтмаєр заявив, що необхідна «єдина відповідь всіх членів Євросоюзу». Однак при цьому міністр вказав, що РФ і Європа, зокрема, Німеччина як і раніше зацікавлені у співпраці у сфері економіки, що доводить «Північний потік-2».

Нагадаємо, 2 лютого московський суд відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 3,5 роки. Таке рішення спровокувало масштабні протести по всій Росії, під час яких силовики затримали більше тисячі демонстрантів.

З цього приводу в ЄС вже анонсували нові санкції проти РФ у березні 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: