МОЗ розраховує зробити перше щеплення від COVID на цьому тижні

Читать на русском
МОЗ, незважаючи на затримки з поставками вакцин, розраховує провести перше щеплення від коронавірусу на цьому тижні.
Фото Слово і діло

Міністерство охорони здоров'я, незважаючи на затримки з постачанням вакцин, розраховує, що перше щеплення від коронавірусу все ж вдасться зробити цього тижня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 16 лютого.

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

«Ми очікуємо поставку вакцини в Україну. Як тільки вона прийде, ми відразу почнемо вакцинацію...Я розраховую, що вже на цьому тижні ми зробимо перше щеплення від коронавірусної хвороби. Воно буде зроблене нашим медичним працівникам», - сказав він.

За його словами, у МОЗ були впевнені, що вакцина прийде в Україну до 15 лютого, тому що була чітко передбачена кількість і терміни поставки. В укладених договорах йшлося про те, що 1 млн вакцин України очікує в лютому, і 1 млн вакцин очікується у березні цього року.

«З цього мільйона, який ми повинні отримати у лютому, була впевненість, що вони будуть поставлені до 15 числа, і відразу почнеться вакцинація. Виникли певні технічні проблеми, логістичного характеру. Думаю, вони будуть вирішені за кілька днів», - зазначив міністр.

Степанов запевнив, що на сьогодні в Україні повністю сформовані мобільні бригади і готові списки людей, яких будуть вакцинувати на першому етапі.

Нагадаємо, в МОЗ повідомляли, що COVID-вакцина з'явиться в Україні 16-18 лютого.

Сьогодні Степанов заявив, що Україна втрачає довіру з боку виробників вакцин від коронавірусу. Негативно вплинути на переговори може, зокрема, розслідування НАБУ.

Так, 10 лютого НАБУ почало розслідування щодо закупівлі вакцин від COVID виробника Sinovac Biotech.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: