Сенат США провалив голосування за імпічмент Трампа

Читать на русском
Американський Сенат вдруге за останні кілька років провалив голосування про оголошення імпічменту колишньому президенту країни Дональду Трампу.
Фото з відкритих джерел

Американський Сенат вдруге за останні кілька років провалив голосування про оголошення імпічменту колишньому президенту країни Дональду Трампу.

Транслював засідання Сенату США телеканал C-SPAN.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

В ході засідання, за оголошення імпічменту проголосували 57 сенаторів ( із них 7 – члени Республіканської партії), проти – 43. Згідно з американським законодавством, для оголошення імпічменту президенту необхідна підтримка двох третин Сенату (понад 67 голосів), що означає що Трамп був повністю виправданий.

Це вже другий процес про імпічмент Трампа, який не підтримав американський Сенат. Перший відбувся на межі 2019-2020 року.

Тоді 45-го президента США звинувачували у перевищенні службових повноважень, яке він скоїв під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським. В ході другого процесу Трампа звинувачували у підбурюванні американців до заколоту, що призвело до заворушень 6 січня у Вашингтоні.

Чинний президент США Джо Байден вже відреагував на рішення Сенату. За його словами, попри відсутність офіційного звинувачення, сам факт підбурювання до заколоту з боку Трампа ніхто не заперечив.

«Ця сумна глава в нашій історії нагадала нам, що демократія крихка», - резюмував Байден.

Нагадаємо, 9 лютого Сенат Сполучених Штатів проголосував за конституційність процесу по другому імпічменту експрезиденту країни Дональда Трампа. Обговорення цього питання по суті вже почалося.

Раніше члени Палати представників американського Конгресу заявили, що Сенат США повинен засудити експрезидента Дональда Трампа за підбурювання до заколоту в рамках процесу про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: