Імпічмент Трампа: Сенат США проголосував за конституційність процесу

Читать на русском
Сенат Сполучених Штатів проголосував за конституційність процесу щодо другого імпічменту експрезиденту країни Дональду Трампу. Обговорення цього питання по суті продовжиться найближчим часом.
Фото з відкритих джерел

Сенат Сполучених Штатів проголосував за конституційність процесу щодо другого імпічменту експрезиденту країни Дональду Трампу. Обговорення цього питання по суті продовжиться найближчим часом.

Про це повідомляє CNN.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

Зазначається, що за конституційність імпічменту щодо Трампа проголосували 89 сенаторів, проти нього виступили 11 законодавців. Таким чином, процес імпічменту буде продовжено.

Шестеро сенаторів від Республіканської партії проголосували разом з демократами, встановивши, що процес імпічменту є конституційним, попри заклики деяких республіканців припинити розгляд.

Вже 10 лютого сенатори обговорять, чи можна вважати дії колишнього глави держави на мітингу, після якого відбувся штурм Капітолію, підбурюванням до заколоту.

Для кожної зі сторін буде надано до 16 годин на виклад своєї позиції. Після цього сенатори, яким відведена роль присяжних, проголосують за питання про імпічмент.

Нагадаємо, 9 лютого Сенат США розпочав розгляд процесу по справі про оголошення імпічменту 45-му президенту США Дональда Трампу.

Також ми писали, що члени Палати представників американського Конгресу вважають, що Сенат США повинен засудити експрезидента Дональда Трампа за підбурювання до заколоту в рамках процесу про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: