В Україні сформували 600 мобільних груп для вакцинації

Читать на русском
В Україні вже повністю сформували 600 мобільних медичних груп, які займатимуться вакцинацією населення від коронавірусу.
Фото з відкритих джерел

В Україні вже повністю сформували 600 мобільних медичних груп, які займатимуться вакцинацією населення від коронавірусу.

Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Вакцинація від COVID-19: скільки щеплень зробили у різних країнах світу від початку імунізаціїІзраїль і ОАЕ поки що лідирують за охопленням населення вакцинами, а в США і Китаї використали найбільше доз вакцини.

«Сформовано 600 мобільних груп, які будуть займатися вакцинацією. Вони сформовані на базі сімейних лікарів, в більшості. Вони відпрацювали всю логістику вакцинації, як вони їздять і кого вакцинують», - розповів заступник глави ОП.

Він додав, що мобільні групи будуть їздити по українцях 20 днів, адже саме стільки триватиме перший етап вакцинації.

«Все розраховано таким чином, щоб вони по області проходили перший етап за 20 днів - по людях, яких вони мають вакцинувати і далі та ж сама група їде і вакцинує вже другий етап», - резюмував Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Віктор Ляшко заявив, що першою вакциною від коронавірусної інфекції, яка прибуде до України, може стати препарат виробництва компанії AstraZeneca. Орієнтовно, вона прибуде до нашої держави вже наступного тижня.

Також ми писали, що в Україні стартували семінари з вакцинації від коронавірусу спеціально для медпрацівників. Навчання організувала ВООЗ у співпраці з Міністерством охорони здоров'я та Центром громадського здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: