Ляшко розповів, яка COVID-вакцина може прибути до України першою

Читать на русском
Першою вакциною від коронавірусної інфекції, яка прибуде до України, може стати препарат виробництва компанії AstraZeneca. Орієнтовно, вона прибуде до України наступного тижня.
Фото: КМУ

Першою вакциною від коронавірусної інфекції, яка прибуде до України, може стати препарат виробництва компанії AstraZeneca. Орієнтовно, вона прибуде до України наступного тижня.

Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Право на владу».

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

За його словами, зараз ще уточнюються бюрократичні моменти з постачання вакцини Pfizer, яку Україна отримає в рамках COVAX - 117 тисяч доз.

«Чекаємо вакцину Pfizer. Але першою може бути і вакцина AstraZeneca, яку закупили за бюджетні гроші. Зараз два продукти чекаємо наступного тижня», - сказав Ляшко.

Україна вже узгодила контрактна поставку 12 мільйонів доз вакцин розробки AstraZeneca і Novavax. Препарати будуть доставлені з Індії, де їх виробляють на потужностях Serum Institute.

Також, в рамках механізму COVAX Україна в першому півріччі повинна отримати від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що вакцину AstraZeneca слід використовувати для всіх дорослих категорій населення - вона може виявитися ефективною і для літніх людей.

Також ми писали, що Україна домовилася про постачання вакцин проти коронавірусу виробництва Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: