Вакцинація в Україні: всього буде працювати 500 мобільних бригад

Читать на русском
Перші мобільні бригади для COVID-вакцинації почнуть роботу в цьому місяці. Всього в Україні їх буде півтисячі.
kmu.gov.ua

Для проведення вакцинації в Україні вже готова вся необхідна інфраструктура. Перші мобільні бригади для COVID-вакцинації запрацюють у цьому місяці. Всього в країні їх буде півтисячі.

Про це на засіданні уряду 3 лютого заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Інфраструктура для організації самого процесу вакцинації вже підготовлена. В Україні в цілому буде працювати 500 мобільних бригад, які здійснюють вакцинацію. Перші 50 почнуть роботу вже в цьому місяці у всіх регіонах країни, крім того, на початковому етапі буде розгорнуто 1500 кабінетів для щеплень і 50 центрів у великих містах, в цілому будуть працювати понад 4 тисяч кабінетів для щеплень по всій країні», – сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр також нагадав, що вакцинація в лютому почнеться зі щеплень від COVID-19 медиків. А в найближчі тижні Україна отримає від компанії Pfizer 117 тисяч доз вакцини в рамках програми COVAX.

Нагадаємо, раніше в МОЗ затвердили план вакцинації на цей рік.

При цьому міністр охорони здоров'я допустив, що план можуть змінити – щоб одними з перших у якості прикладу для українців зробили щеплення президент і прем'єр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: