Чеські зброярі купують легендарну компанію Colt

Читать на русском
CZG купує 100 відсотків акцій материнської компанії Colt's Manufacturing. Планується, що операція буде закрита в другому кварталі 2021 року.
Colt 1911Відкрите джерело

Відома чеська збройова компанія CZG - Ceska zbrojovka Group SE придбає легендарну американську компанію Colt's Manufacturing Company LLC, яка відома насамперед своїми пістолетами.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

CZG купує 100% акцій материнської компанії Colt's Manufacturing - Colt Holding Co., «доважком» до цієї покупки піде канадська філія Colt's. Угода обійдеться чехам у 220 млн доларів і 1,099 млн нових акцій CZG.

«Цей стратегічний крок дасть czg великі виробничі потужності в США і Канаді, а також істотно розширить її клієнтську базу», - повідомляється в пресрелізі CZG з приводу угоди.

Планується, що операція буде закрита в другому кварталі 2021 року. CZG вже має у своєму портфелі такі збройові бренди, як власне CZ (Ceska Zbrojovka), Dan Wesson і Brno Rifles. Придбання Colt - одного з провідних світових розробників і виробників вогнепальної зброї зі 175-річною історією і контрактами на постачання зброї в армію і правоохоронні органи США - створить компанію з річним виторгом понад 500 млн доларів.

Нагадаємо, в МВС і Нацполіції виступили проти легалізації обігу короткоствольної зброї - пістолетів, тема чого мусується в Раді вже досить довгий час. На їхню думку, це тільки призведе до зростання числа смертей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: