Біля будівлі Конгресу США затримали чоловіка зі зброєю

Читать на русском
Американські правоохоронці затримали біля будівлі Капітолію у Вашингтоні озброєного чоловіка. При собі він мав пістолет із набоями та список американських законодавців.
Фото з відкритих джерел

Американські правоохоронці затримали біля будівлі Капітолію у Вашингтоні озброєного чоловіка. При собі він мав пістолет із набоями та список американських законодавців.

Про це повідомив телеканал CNN.

Приголомшливий шторм на Вашингтонщині: що далі?Штурмом Капітолію США в Вашингтоні закінчився мітинг прихильників Дональда Трампа. Є загиблі і постраждалі.

Зазначається, що у чоловіка виявили 9-міліметровий пістолет Sig Sauer, 20 набоїв до нього, а також список сенаторів та представників як з Конгресу США, так і з уряду штату Західна Вірджинія. Також у нього була контактна інформація цих політиків.

Затриманий планував «зупинити грабіжництво» та заявив, що його «непокоїть чесність президентських виборів». Він додав, що його діяльність - це «праведність, справедливість та істина».

Повідомляється також, що затриманий кричав на нацгвардійців, які охороняють периметр Капітолію, коли до нього підійшли поліцейські.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: