Американські республіканці хочуть створити нову партію проти Трампа

Читать на русском
Десятки американських політиків, які раніше були або залишаються зараз членами Республіканської партії Сполучених Штатів, розпочали перемови про створення нової правоцентристської партії.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Десятки американських політиків, які раніше були або залишаються зараз членами Республіканської партії Сполучених Штатів, розпочали перемови про створення нової правоцентристської партії.

Про це з посиланням на власні джерела пише Reuters.

Трамп планує створити нову політичну партію – ЗМІЧинний президент США Дональд Трамп обговорював зі своїми соратниками можливість створення нової політичної партії. Він запропонував її назвати Патріотичною партією.

Зазначається, що наразі у перемовинах беруть участь колишні обрані республіканці, чиновники адміністрацій Рональда Рейгана, Джорджа Буша, Джорджа Буша-молодшого та навіть адміністрації самого Дональда Трампа.

Окрім того, до обговорень долучилися політтехнологи та інші представники Республіканської партії.

За даними Reuters, 5 лютого понад 120 людей провели зустріч у Zoom, на якій обговорювали створення відокремленої групи, яка б працювала у протилежному політиці Трампа напрямку.

Політики планують у деяких виборах висувати своїх кандидатів, а в інших ㅡ підтримувати правоцентристських кандидатів, будь то республіканці чи демократи.

Так, Еван Макмаллін, який обіймав посаду голови з питань політики Конференції республіканців при Палаті представників у США, заявив що він був одним з організаторів цієї зустрічі.

За його словами, до обговорення також долучились інші колишні посадовці, які стурбовані владою Дональда Трампа над Республіканською партією.

Нагадаємо, екс-президент США Дональд Трамп не створюватиме третю велику політичну партію в країні, яка конкурувала б з демократами і республіканцями. Раніше повідомлялося про ймовірне створення «Патріотичної партії».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: