Україна виконала всі умови для «нормандського» саміту – ОБСЄ

Читать на русском
Україна виконала всі умови для проведення наступного нормандського саміту за участю лідерів Росії, Німеччини та Франції.
Фото з відкритих джерел.

Україна виконала всі умови для проведення наступного нормандського саміту за участю лідерів Росії, Німеччини та Франції.

«Україна виконала всі умови. Росія - на жаль, ще ні. Тепер все залежить від того, як пройдуть переговори, від того, як буде досягнута домовленість виконувати ці умови», - розповіла ЄП очільниця ОБСЄ Анн Лінде.

Річниця «нормандського» саміту: як виконуються домовленості щодо ДонбасуРік тому лідери нормандської четвірки провели зустріч в Парижі. Як виконуються домовленості – на інфографіці.

Вона виключила можливість участі ОБСЄ в нормандському форматі, оскільки він ефективний і в нинішньому складі. У той же час ОБСЄ сконцентрувала зусилля на Тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, у Парижі 9 грудня 2019-го відбулася перша за три роки зустріч «нормандської четвірки». Президент України Володимир Зеленський, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі, склали підсумкове комюніке і домовилися провести ще одну зустріч. Головна умова нової зустрічі – виконання всіх пунктів комюніке.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як виконуються домовленості щодо Донбасу, зафіксовані у комюніке.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: