Стало відомо, яка компанія доставлятиме COVID-вакцину Pfizer по Україні

Читать на русском
Міністерство охорони здоров’я України обрало компанію, яка займатиметься зберіганням та транспортуванням по території нашої держави вакцини від коронавірусу, що була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech.
Фото з відкритих джерел

Міністерство охорони здоров’я України обрало компанію, яка займатиметься зберіганням та транспортуванням по території нашої держави вакцини від коронавірусу, що була розроблена компаніями Pfizer та BioNTech.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко у Facebook.

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

За його словами, компанію було обрано під час відкритого тендеру.

«Відкритий тендер проведено проєктом USAID «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed), який виконується міжнародною організацією MSH (Management sciences for Health) відповідно до міжнародних закупівельних процедур. За його результатом обрано логістичну компанію ТОВ «Фармасофт» для транспортування та відповідального зберігання вакцини проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 в умовах ультранизької температури»,- зазначив Ляшко.

Він також додав, що вже найближчим часом з переможцем тендеру будуть організовані зустрічі для проведення мікропланування та розробки покрокового плану прийняття, збереження та розвезення вакцин Pfizer-BioNTech.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що через брак державних потужностей для переміщення вакцини від коронавірусу в Україні, її доставкою по території нашої держави буде займатися приватна компанія.

Також очільник МОЗ пообіцяв, що вакцинація українців від коронавірусу розпочнеться вже у лютому.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: