Апеляція ВАКС скасувала виправдувальний вирок Труханову

Читать на русском
Апеляційна палата розглянула скаргу прокурора САП і задовольнила її, скасувавши виправдувальний вирок меру Одеси.
Геннадій Труханов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала виправдувальний вирок міському голові Одеси Геннадію Труханову й іншим обвинуваченим, а також призначила новий розгляд справи в ВАКС.

Таке рішення ухвалила колегія суддів палати ВАКС 11 лютого під головуванням судді Віктора Панкулича, повідомляє «Слово і діло».

«Апеляційні скарги прокурорів САП – задовольнити. Вирок Малиновського районного суду міста Одеси від 4 липня 2019 року у кримінальному провадженні щодо обвинувачених Труханова, Вугельмана, Спектора, Шкрябая, Радіонова, Кравченка, Загоріденка та ухвалу Малиновського райсуду Одеси про закриття провадження щодо юридичної особи ТОВ «Девелопмент Еліт» – скасувати. Призначити новий розгляд у Вищому антикорупційному суді», – оголосив суддя Панкулич.

Як відомо, Малиновський районний суд міста Одеси визнав невинуватими Труханова та інших у розтраті 92 млн грн. Пізніше прокурор САП подав на такий вирок апеляційну скаргу.

Нагадаємо, за версією слідства, Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за заздалегідь завищеною вартістю. У подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, колишній народний депутат Олександр Дубовий є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та колишній помічниці Труханова Альоні Поповій. Остання переховується за кордоном і тому перебуває в розшуку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: