У Раді хочуть змусити Google, Netflix і Facebook платити ПДВ в Україні

Читать на русском
У Раді хочуть змусити IT-гігантів зі світовим ім'ям, Google, Netflix і Facebook, платити податки в Україні. Податки будуть не новими, а тими ж, що платять в країні інші айтівці.
Данило ГетманцевВідкрите джерело

Україна планує змусити платити податки гігантів інформаційної індустрії - компанії Google, Facebook і Netflix.

Про це голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев розповів в інтерв'ю «Громадському».

За словами депутата, податок на додану вартість - ПДВ - обов'язковий для всіх, у тому числі платити його повинні й IT-гіганти. Поки що в українському законодавстві немає інструментів для адміністрування таких податків, тому в Раді знаходиться на затвердженні законопроєкт, в якому прописаний обов'язок «сервісів електронної комерції» платити ПДВ.

Данило ГетманцевНародний депутат України
Гетманцев пообіцяв вирішити проблему "скруток" ПДВ за 3-4 місяціСказано 17 грудня 2020 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Ситуація, яка є — наші рекламісти повинні платити ПДВ, а великі гіганти транснаціональні, чомусь від ПДВ фактично звільнені. Це неправильна ситуація, ми повинні її виправити. І, до речі, ми зустрічалися з Facebook, з іншими великими компаніями, вони не заперечували, щоб платити цей податок», - підкреслив він.

Мова, додав Гетманцев, таким чином йде не про якісь нові податки, а про те, щоб змусити великі іноземні компанії платити вже наявні податки.

«Віддалена реєстрація в Електронному кабінеті, сплата у валюті, спілкування англійською мовою з нашою податковою службою. Тобто все, щоб їм було зручно це робити та вони робили віддалено», — пояснив Гетманцев.

Нагадаємо, 28 січня Верховна рада прийняла закон про створення Бюро економічної безпеки. Як голосували народні депутати, можна подивитися на інфографіці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: