«Лекхім» подала заявку на реєстрацію китайської COVID-вакцини в Україні

Читать на русском
Фармакологічна компанія Лекхім подала заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac Life Sciences до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України.
Фото з відкритих джерел

Фармакологічна компанія «Лекхім» подала заявку на реєстрацію вакцини від коронавірусу CoronaVac виробництва компанії Sinovac Life Sciences до Державного експертного центру Міністерства охорони здоров’я України.

Про це повідомляють «Українська правда» та Укрінформ із посиланням на «Медичні закупівлі України».

Страхи вакцинації: головні перешкоди у подоланні пандемії коронавірусу в УкраїніОдним із очевидних викликів буде не лише наявність вакцини проти коронавірусу, але й подолання опору громадян, які негативно ставляться до щеплень. Чому українці не хочуть вакцинуватися і що з цим робити – дізнавався Олександр Радчук.

Зазначається, що заявка на реєстрацію для екстреного використання китайської вакцини в Україні подана 9 лютого.

Окрім того, у «Медичних закупівлях» повідомили, що отримали лист від компанії «Лекхім», в якому йшлося про перенесення першої поставки вакцини проти COVID-19 на квітень.

Повідомляється, що вони переадресували цей лист до Міністерства охорони здоров'я.

Група фармацевтичних компаній «Лекхім» уклала угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини проти COVID-19 з китайським виробником Sinovac Biotech.

Крім того, «Лекхім» планує розпочати виробництво вакцини китайської компанії Sinovac Biotech від COVID-19. Компанії уклали угоду терміном на 5 років та планують організувати в Україні виробництво основного переліку вакцин.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я планує надати усім українцям доступ до антикоронавірусної вакцини ще до кінця 2021 року.

Також ми писали, що Володимир Зеленський назвав категорії українців, які не мають права відмовитися від вакцинації.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: