Запис на вакцинацію хочуть зробити доступним через «Дію»

Читать на русском
В Україні записатися в електронну чергу на щеплення від COVID можна буде через портал Дія.
kmu.gov.ua

В Україні записатися в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 можна буде через додаток «Дія». Зараз такі переговори веде МОЗ спільно з Мінцифри.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час форуму «Україна 30» у середу, 10 лютого.

COVID-вакцинація в Україні: що наразі відомоВакцинація від COVID-19 має розпочатися в Україні в лютому. Мають використовуватися вакцини Pfizer і AstraZeneca, детальний план на 2021 рік уже затверджений.

«Мінцифри веде переговори з Міністерством охорони здоров'я, щоб через «Дію» ми почали прийом електронних заявок від українців, які планують вакцинуватися», - сказав Федоров.

Міністр також уточнив, як буде проходити процедура запису через «Дію».

«Плануємо зробити запис в електронну чергу на вакцинацію від COVID-19 через «Дію» в кілька кліків. На базі медичної електронної системи eHealth буде формуватися база громадян, що надіслали заявку на вакцинацію. На підставі записів у «Дії» відповідно до плану поставок вакцин МОЗ і НСЗУ зможуть оперативно розподіляти вакцини згідно з чергою», - повідомив він.

Крім того, Федоров розповів, що в Україні запустять онлайн-карту, яка буде демонструвати попит на вакцину у регіонах.

«Так ми зможемо спрогнозувати попит, щоб потім ефективно організувати систему і логістику вакцинації. Важливо зібрати якісну інформацію, щоб ефективно і децентралізовано організувати цей процес», - додав він.

Нагадаємо, вакцинація в Україні має розпочатися в середині лютого. Першими отримають щеплення медпрацівники. У МОЗ повідомляли, що списки на вакцинацію поки не сформовані.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: