У Луганській області підробляли акти гасіння пожеж – ДБР

Читать на русском
ДБР повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС, які підробляли акти гасіння пожеж в Луганській області.
фото з відкритих джерел

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру трьом посадовцям ДСНС, які підробляли акти гасіння пожеж в Луганській області.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у вівторок, 9 лютого.

Пожежі на Луганщині: чи можливо в майбутньому попередити катастрофуУкраїна має поцікавитися досвідом таких країн, як Австралія та США, в яких масштабні пожежі відбуваються дуже часто, й це дасть змогу застосувати превентивні заходи для захисту населення, вважає експерт.

У ДБР нагадали, що на початку липня 2020 року в Новоайдарському районі Луганської області виникли масштабні пожежі. В результаті у вогні загинули три людини, знищено житлові будинки, господарські будівлі та інше майно.

«Проте, за даними слідства, сили та засоби пожежно-рятувальних загонів до місця пожежі не виїжджали.Для викривлення статистичних показників працівники підрозділів ГУ ДСНС у Луганській області через деякий час після пожежі склали акти про пожежу», - заявили у відомстві.

ДБР оголосило трьом посадовцям ДСНС підозру у службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК України).

В ході досудового розслідування слідчі ДБР встановили, що рятувальники вносили неправдиві дані в офіційні документи щодо керівників гасіння пожежі, сил і засобів, на кшталт залучених до роботи.

Якщо провину співробітників ДСНС доведуть, то їм загрожує штраф від 2000 до 4000 неоподатковуваних мінімумів доходів або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, в Раді з'явилася ТСК з розслідування пожеж в Луганській області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: